English جمعه, 31 شهريور 1396 English
English
English
عنوان : مصرف نمك زیاد باعث بروز بیماری های خطرناك می شود
کد خبر : ۴۵۴۱۳
تاريخ :
 ۱۳۹۴/۱۰/۱۹ 
ساعت : ۱۰:۲۰:۵۱

 

کارشناس تغذیه:

نمک چاشنی تمام غذاها و در تمام فرهنگ ها است که سالهاست بعنوان سم سفید لقب گرفته است . علیرغم اینکه اکثر مردم به زیان و ضرر ناشی از مصرف بیش از حد آن واقفند ولی متاسفانه هیچ کنترلی در مصرف بی رویه آن صورت نمی گیرد. بررسی ها نشان میدهد که 54% نمک مصرفی افراد ، نمکی است که هنگام طبخ و سرسفره به غذا افزوده میشود ومابقی نمک از منابعی تامین میشود که به آنها منابع پنهان سدیم می گویند.

همیشه به یاد داشته باشید که هر غذائی که می خوریم حتی بدون افزودن نمک ، حاوی مقداری سدیم که همان ماده موثر در نمک است میباشد.

سازمان بهداشت جهانی جهت پیشگیری از عوارض ناشی از مصرف زیاد سدیم توصیه میکند که میزان مجاز نمک مصرفی از همه خوراکی ها باید کمتر از 5 گرم ( یک قاشق مرباخوری ) در روز باشد که این میزان در افراد دچار بیماریهای مختلف مانند پرفشاری خون ، مشکلات کلیوی وقلبی عروقی وافراد بالای 50 سال باید کمتر از 3 گرم در روز باشد که متاسفانه مردم کشور ما حدود 5/2 تا 3 برابر این مقدار در روز را مصرف  می کنند.

مصرف نمک زیاد موجب بروز بیماریهای خطرناکی مانند بیماریهای قلبی عروقی ، دیابت ، چاقی ، سرطان معده ، پوکی استخوان ، سنگ کلیه ، مشکلات کبدی و آسم میشود.

چند پیشنهاد در جهت کاهش مصرف نمک :

1-در اولین گام لازم است نمکدان از سر سفره غذا برداشته میشود.

2- تنقلات شور مانندچیپس ، پفک ، انواع سس ، غذاهای بسته بندی وکنسرو شده ، آجیل های بوداده همراه نمک ، انواع فست فودها مانند سوسیس ، کالبس ، همبرگر و... منابع مهم و پنهان نمک در برنامه غذائی روزانه افراد میباشد که مصرف آنها باید محدود شود.

3- نان و پنیر از منابع مهم  نمک رژیم غذائی ایرانیان است که لازم است انواع کم نمک آنها انتخاب شود.

4- به جای نمک ازچاشنی های معطرمانندآب میوه ، آب نارنج وآبغوره کم نمک وسبزی های معطر استفاده کنید.

5- ذائقه کودکانمان را از همان ابتدای شروع تغذیه تکمیلی به غذاهای کم نمک عادت دهید.

6-هنگام خریدحتماً برچسب های غذائی رامطالعه کنیدومحصولی را انتخاب کنید که حاوی سدیم کمتری است .

گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشکده


نمایش تعداد بازدیدها : 851

بازگشت           چاپ چاپ          نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر می باشد

DOURAN Portal V3.9.8.8

V3.9.8.8