English جمعه, 31 شهريور 1396 English
English
English
عنوان : خوردن آجیل كپك زده احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
کد خبر : ۲۹۲۶۷
تاريخ :
 ۱۳۹۳/۱۲/۲۳ 
ساعت : ۱۲:۵۲:۴۱

آجیل ها (پسته،گردو،بادام و...)دارای خواص متعدد تغذیه ای هستند که همگی در حفظ و ارتقائ سلامتی بدن انسان موثر هستند.

از جمله مواد مغذی آجیل ها می توان به انواع ویتامین ها،مس،آهن،پروتئین و قند و چربی های گیاهی اشاره کردکه هر کدام از آنها برای حفظ تندرستی لازم و ضروری می باشد. بطوری که متخصصان تغذیه ای می گویند مصرف 20 تا 30 گرم (حدودا یک نعلبکی) از آنها در طول روز می تواند برای بدن مفید باشد.

از طرفی همین آجیل می تواند منشا خطرات تغذیه ای، شیمیایی و میکروبی برای سلامتی انسان باشد. اولین خطر، این که آجیل حتی اگر سالم و بهداشتی باشد، مصرف بی رویه و افراطی آن می تواند سبب افزایش چربی ها و فشار خون شود و سلامت قلب و سلامت عمومی بدن را به خطربیندازد نکته دیگر خطرات میکروبی آجیل است. اگر آجیل در شرایط نا مناسب (مثل نگهداری آجیل فله ای داخل گونی های نامرغوب در انبارهای مرطوب و تاریک و بدون تهویه) نگهداری شود، می تواند آلوده به نوعی قارچ به نام آسپرژیلوس گرددکه سم خطر ناک و سرطانزای افلاتوکسین از خود تولید کند که موجب تلخی آجیل می شود.

به شهروندان عزیز توصیه می شود از خرید آجیل از دوره گردان و دستفروشان حتی اگر ارزان تر هم باشد خودداری نمایند چرا که در صورت خرید این اقلام از دستفروشان باید منتظر عوارض و بیماریهای ناشی از این آلودگی ها باشند.

نکته دیگر اینکه در صورت خرید آجیل فله ای به تازگی آن توجه داشته باشید، آجیل تازه نباید هیچ گونه بوی نامطبوعی مثل (بوی نا، ماندگی و ترشیدگی) داشته باشد.

وجود حفره یا کپک زدگی و مشاهده بقایای حشرات مرده یا زنده دلیل بر فساد و کهنگی این ماده غذایی است.

یکی دیگر از خطرات آجیل ها و شیرینی ها بکار بردن رنگ و مواد شیمیایی در این کالا ها می باشد پس دادن رنگ نشانه غیر بهداشتی بودن آجیل است رنگ آمیزی بادام، پسته و سایر تنقلات و شیرینی ها اکثرا به نیت کسب سود و منفعت بیشتر صورت می گیرد و نه تنها هیچ نفعی در رنگ آمیزی انها برای مصرف کنندگان وجود ندارد بلکه می تواند موجب مسمومیت در بدن مصرف کننده شود.

در پایان توصیه می شود مردم با خرید آجیل های بسته بندی شده بدون رنگ و ظاهر سالم و کم نمک مورد تایید وزارت بهداشت به حفظ سلامتی خود و جامعه کمک نمایند.

                                                                     

 

تهیه شده در واحد بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر


نمایش تعداد بازدیدها : 2480

بازگشت           چاپ چاپ          نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شوشتر می باشد

DOURAN Portal V3.9.8.8

V3.9.8.8