English يکشنبه, 4 تير 1396 English
عنوان : كورونا ویروس جدید چیست؟
زير عنوان : آنچه باید در باره این بیماری بدانیم
 ۱۳۹۴/۰۷/۱۱
ساعت : ۱۶:۲۲:۲۵

کورونا ویروسها ، نوعی ویروس هستند که عموماً باعث سرماخوردگی معمولی در انسان می گردند اما برخی از آنها مانند سارس می توانند باعث بیماری تنفسی شدیدتر و گاهی مرگ بیمار شوند .

کورونا ویروس خاورمیانه یا MERSبرای اولین بار در کشور عربستان شناخته شد و هر چند در بسیاری از افراد باعث علائم شبیه بیماری آنفلوانزا (تب و سرفه و بدن درد و گاهی اسهال ) می گردد اما در گروهی از بیماران نیز (مانند سالمندان) ممکن است باعث بیماری شدیدتر تنفسی و بستری در بیمارستان شود . راه انتقال دقیق این بیماری (کورونا ویروس) مشخص نشده است اما به نظر می رسد از راه قطرات تنفسی و ترشحات بدن قابل انتقال باشد . همچنین احتمال می رود که تماس بابزاق و ترشحات بدن شتر و مصرف شیر غیر پاستوریزه آن حیوان باعث بیماری گردد.

علائم بیماری : تب بالای 38 درجه سرفه و گلودرد اسهال (در بعضی موارد) تنگی نفس

این ویروس علائم شبیه سرماخوردگی ایجاد می کند و تفاوت این ویروس با سایر کورونا ویروسها که بیشتر به دستگاه تنفسی حمله می کنند در این مسئله است که می تواند باعث آلودگی سایر اعضای حیاتی بدن مثل کبد ، کلیه ، روده  و سلولهای دفاعی بدن شود .

راههای پیشگیری: رعایت اصول بهداشت فردی ( هنگام شستشوی دستها عجله نکنید ) معمولا میکروب ها آهسته و طی چند ثانیه از پوست بدن ما جدا می شوند حداقل زمان لازم برای شستن دستها 20 ثانیه است که معادل ذکر پنج صلوات می باشد .

رعایت فاصله (حداقل یک متر) با فرد بیماری که سرفه می نماید . استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه و در صورتی که دستمال در دسترس نباشد از آستین لباس در ناحیه آرنج میتوان استفاده نمود.

مسافرانی که به کشورهای عربی مسافرت می نمایند از خرید و مصرف مواد غذایی و آشامیدنی غیر مطمئن از دست فروشان خودداری نمایند و از مصرف شیر غیرپاستوریزه شتر نیز پرهیز داشته باشند

نکته مهم : در صورتی که فردی بعد از بازگشت از عربستان یا کشور های عربی حوزه خلیج فارس به ایران دچار تب و علائم تنفسی یا اسهال گردید ضمن رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک حتما به پزشک مراجعه نماید و به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی اطلاع داده شود .

تهیه و تنظیم : گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی شوشتر

بازگشت           چاپ چاپ          نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر